GODE RÅD TIL FORÆLDRE – En forældreguide


ANGI Nordic har udarbejdet otte gode råd om børn, unge og computerspil:

ENGAGER DIG
Engager dig i dit barns spilverden. Tal sammen om det, dit barn oplever gennem computerspillet. Hjælp dit barn til at forholde sig realistisk til det, han eller hun ser og hører. Spil gerne sammen med dit barn.

LÆR AF DIT BARN
Ved computeren er det ofte børnene, som er eksperter. Du kan også lære af dit barn, som ved meget fra kammeraterne og skolen.

LAV AFTALER
Lav aftaler sammen med dit barn om hvor meget, der må spilles. Indfør fx spillestop en time før sengetid eller spillefri hygge-aftener for hele familien.

STIL COMPUTEREN FREMME
Stil computeren eller spillekonsollen i køkken-alrum eller stue. Så kan
du bedre tage del i dit barns interesser, og du ved, hvad der bliver spillet.

LAV ANDRE AKTIVITETER
Det er godt at holde pause fra skærmen. Spiller børn i mange timer, har de brug for at røre sig. Børn, som keder sig uden computerspil, har brug for andre lige så spændende aktiviteter i deres fritid.

KEND SPILLENE
Tjek aldersmærkninger og sæt grænser for, hvilke typer af spil, du synes, dit barn må spille. Rådfør dig med andre, som kender til spil og husk at piratkopier ikke er aldersmærkede.

TAL MED ANDRE FORÆLDRE
Tal med andre forældre om deres holdninger til og regler for computerspil. Del erfaringer om spillevaner og spilpolitik med hinanden.

VÆR ET FORBILLEDE
Selvom du ikke selv spiller, kan du godt være et forbillede. Dan dig en holdning om spil og tal med dit barn om det.