Date:May 13, 2015

Gratis spill kan visstnok være gratis

Pressemelding, 13.05.2015

Har du styr på spillene dine?

De fleste spill kan i dag hentes rett fra nettet via datamaskiner, spillkonsoller eller smarttelefoner og nettbrett. Mange av spillene er gratis, men tilbyr muligheten for kjøp av ekstra elementer i spillet. Det er selvfølgelig viktig at man er klar over sine kjøp.

Free-to-play, Free-to-pay
Gratis spill til datamaskin, konsoll og telefon kalles også Free-to-Play. Disse spillene kjennetegnes ved at spillet er gratis å laste ned og gratis å spille, men inne i selve spillet vil det ofte være mulig å kjøpe ekstra elementer, som f.eks. nye våpen, flere liv, nye baner mm.

Det kommer flere og flere Free-to-Play-spill på markedet, så det er viktig at man har styr på hvordan og når man gjør et kjøp inne i et spill:

“Det er selvfølgelig viktig for oss at spilleren får en god opplevelse når han/hun møter et av våre produkter. Vi vil jo helst ha fornøyde kunder som kommer tilbake. Derfor er det avgjørende at man vet hvordan det fungerer og tar et aktivt valg i forhold til både sitt eget og sine barns innkjøp i spill,” sier Richard Pettersen, som er formann for Norsk spill- og multimedia leverandørforening (NSM).

Sett dine begrensninger
Du kan stille inn en iPhone, iPad eller spillkonsoll slik at de bare kan avvikle spill som passer til dine barns alder. Du kan også via innstillingene begrense muligheten for kjøp inne i selve spillene.

“Som utgangspunkt kan alle typer spill fritt kjøpes og avinstalleres, akkurat som det ikke automatisk er begrensning på hvor mange penger man kan bruke. NSM har utviklet en guide om hvordan de mest populære spillkonsoller kan settes opp, slik at tilgang til å spille og kjøpe spill begrenses. Det er faktisk ganske enkelt,” sier Richard Pettersen.

Du finner de konkrete veiledningene her: angi-nordic.com/NSM

Guiden omfatter PlayStation 4, Xbox One, Wii U, iPhone/iPad, Android, Xbox 360 og PlayStation 3.