Date:March 03, 2015

Nordmenn kjøper dataspill for nesten 2 mrd. kr.

Pressemelding, 2. mars 2015

Helt nye tall fra spillbransjen viser at nordmenn kjøpte dataspill for 1,93 mrd. kr. i 2014.

”Resultatet på 1,93 mrd. kr. er imponerende og bekrefter at dataspill er en betydelig og populær underholdningskategori, noe vi er veldig begeistrede for”, forteller Richard Pettersen fra Norsk spill- og multimedia leverandørforening – NSM/ANGI.

Salget av spill til de nye konsollene PlayStation 4 og Xbox One har vokst kraftig og utgjør den største andelen av det fysiske spillsalget i 2014. Den digitale omsetningen domineres av spillsalg til mobiltelefoner og nettbrett – en kategori som er steget med 33 % i forhold til 2013.

Overgangen til PlayStation 4 og Xbox One har skjedd mye raskere enn ved tidligere generasjonsskifter. Her kan det nevnes at spesielt før sommeren klarte man ikke å dekke hele den store etterspørselen som var etter PlayStation 4-konsollen. Xbox One ble først lansert i september 2014. Forventningen er derfor at den store veksten fortsetter i 2015.

“Generasjonsskiftet har betydd et fall i omsetningen av spill til de eldre konsollene, noe som er hovedårsaken til at vi totalt sett har en nedgang på 20 prosent for salg av fysiske spill, sammenlignet med 2013. Spillbransjen er svært optimistisk mht. salget i 2015, hvor forventningene er spesielt store til en fortsatt eksplosiv utvikling i salget av PlayStation 4 og Xbox One. Både med hensyn til salg av selve konsollene og spillene, forteller Richard Pettersen.