Date:November 26, 2013

Norsk spillbransje ruster opp

Pressemelding, 18/11-2013

Den norske spillbransjen oppretter et nytt, sterkt sekretariat som skal sikre større fokus på markedet for computer- og videospill, økt synlighet, bedre bransjestatistikk og informasjon om blant annet aldersmerking.

Norsk spill- og multimedia leverandørforening (NSM) ønsker å delta i den offentlige debatt, samt informere både forbrukere og lovgivere, om potensialet i pc- og konsollspill. I tillegg utarbeider foreningen salgsstatistikker, opplyser om aldersmerking av spill (PEGI) og ivaretar kontakten til offentlige myndigheter.

Profesjonell implementering
For å sikre en konstant og profesjonell implementering av alle disse aktivitetene har NSM opprettet et sekretariat som styres av kommunikasjonsbyrået K2; spesialister innenfor pc- og konsollspill.

”Vi har store forventninger til at det nye sekretariatet skal løfte markedet for pc- og konsollspill. Et marked som på få år har blitt en av de mest utbredte underholdningsformene for både unge og eldre, menn som kvinner, sier styrelederen i NSM, Richard Pettersen.

Styrket nordisk samarbeid
Siden 2012 har NSM vært en del av det nye nordiske samarbeidet ANGI Nordic, som er et samarbeid mellom lignende bransjeforeninger i Sverige, Danmark og Finland. Det nye sekretariatet kommer derfor til å arbeide tett sammen med bransjeforeningene i de andre nordiske landene.

”ANGI-samarbeidet gjør at vi i Norge får mulighet til å gjennomføre fellesprosjekter med sterke samarbeidspartnere i våre skandinaviske naboland. Vel så viktig er målet om å skape en sterk synergi mellom de nordiske aktivitetene, noe som vil gagne vårt kontinuerlige arbeid med å sette pc- og konsollspill på dagsordenen i Norge”, forteller NSMs styreleder, Richard Pettersen.

Om NSM
NSM er foreningen av utgivere og distributører av pc- og konsollspill på det norske markedet. Medlemmene i NSM er: Actvision Blizzard, Nordisk Film, Electronic Arts, Microsoft, Ubisoft, Pan Vision, Namco Bandai Partners, Warner Bros og Bergsala.

NSM står også bak spillbransjens årlige prisutdeling hvor de beste pc- og konsollspill innenfor ulike kategorier premieres. Prisutdelingen ble arrangert for første gang i 2003 og feiret i år 10 års jubileum. 

Ytterligere informasjon: Henrik Groth, hg@k-2.dk, +45 40 52 23 08