Date:August 17, 2015

Velkendte aldersmærker på mobilspil

Computerspillenes velkendte aldersmærker er nu også en del af det gigantiske marked for mobilspil, hvor hundredvis af nye spil-apps kommer til hver eneste dag. De mange forskellige typer for aldersmærker har gjort markedet tæt på umuligt at overskue for den almindelig forbruger.

Nyt verdensomspændende system
PEGI aldersmærkningen, som vi kender fra almindelige computerspil, anvendes nu også på mobilspil i en række digitale butikker. Det er sket som en del af det verdensomspændende initiativ ‘International Age Rating Coalition’ (IARC). Dermed er det blevet meget lettere for danske forældre og børn at navigere i apps-universet:

“I takt med, at det mobile marked er eksploderet, har vi oplevet et voksende behov for genkendelige og ensartede aldersmærker. Med flere hundrede nye apps i de digitale butikker hver dag, er det temmelig svært for forældrene at holde styr på, hvilke spil der er egnede til deres børn. Den nye ordning vil lette den opgave betydeligt,” siger Morten Nielsen, der er formand for Multimedieforeningen.

Godt begyndt
De to store digitale butikker ‘Firefox Marketplace’ og ‘Google Play’ har allerede tilsluttet sig ordningen – og de digitale butikker hos Sony, Nintendo og Microsoft følger snarligt trop:

“Vi er utroligt glade for, at de store mobile platforme indfører det nye IARC-system. Vi sigter selvfølgelig efter den bredest mulige tilslutning til ordningen – for at få etableret en fælles standard og derved eliminere risikoen for forvirring,” siger Morten Nielsen og slutter:

“Vi mangler dog stadig tilslutning fra bl.a. Apple, der fortsat opererer med deres egne aldersmærker, men vi er rigtigt godt på vej med både Google Play og Firefox Marketplace og snart også Microsoft, Nintendo og Sony.”

Om PEGI
PEGI er en forkortelse af ”Pan European Game Information”. Det er et fælles europæisk aldersmærkningssystem.
Når et spil bliver aldersmærket, udstyres det med nogle aldersikoner, der angiver den aldersgruppe, spillets indhold vurderes at være passende for. Klassificeringerne er typisk baseret på en række faktorer, bl.a. seksuelt indhold, vold og groft sprog.
Mærkerne siger ikke noget om, hvorvidt en app er egnet til brugere i en bestemt alder.

Yderligere info:
IARC: www.globalratings.com

PEGI: www.pegi.info