Date:August 13, 2014

Verdens største dataspillmesse med nordisk fokus

Den 13. til 17. august holdes verdens største dataspillmesse, Gamescom, i Köln. Her møtes over 300 000 dataspillentusiaster, nerder, forretningsfolk, kjendiser og journalister fra hele verden til et inferno av lyd og bilder.

Fokus på nordiske spillutviklere
For Norges vedkommende er forventningene til årets Games com-messe satt ekstra høyt, da det er første gang at spillutviklere fra de nordiske landene, som en samlet region, deltar med en massiv stand på messen. Her skal det tas i et tak for de mange nye norske og nordiske dataspill og apper som for øyeblikket er under utvikling.

Store forventninger til nye spillserier og gjengangere
Størst forventning er det nok til de kommende storspillene. PlayStation 4 ble lansert i Norge i fjor og snart kommer Microsofts Xbox One offisielt ut i Norge. Sammen med de nye konsoller kommer det også en rekke med helt nye spillserier, som ser ut til å bli de største titlene ved lanseringene frem mot jul.

«Tradisjonelt utnytter de store spillutviklerne en ny konsollgenerasjon til å lansere helt nye spillunivers. Dette er også tilfellet i år, hvor det er store forventninger til nyheter og videre optimaliserte gjengangere som Destiny, The Crew, Disney Infinity 2.0, Battlefield Hardline, The Sims 4, Lego Batman 3, Little Big Planet 3, Halo, Sunset Overdrive, The Witcher 3, Farming Simulator 15, og The Order: 1886», sier Richard Pettersen, styreleder hos NSM.

Større enn film og musikk
Til tross for finanskrisen omsatte dataspill i fjor for ca. 250 milliarder kroner. Dermed har de interaktive spillene overtatt kinofilmene og allerede i år forventes spillmarkedet å være dobbelt så stort som hele musikkbransjen.

Den enorme og verdensomfattende suksessen skyldes bl.a. at dataspill ikke lengre er å anse som kun for barn. Den gjennomsnittlige dataspilleren er i dag over 30 år og de fleste populære spill henvender seg i dag til hele familien, som bruker dataspill som familiens sosiale samlingspunkt.

Gamescom åpner dørene for publikum den 14. august 2014.