Hvad er computerspil

De første computerspil kom på markedet i 1970’erne. Der var tale om simple spil med en udetaljeret grafik. For eksempel var spillet Pong en meget simplificeret udgave af bordtennis.

Spillene blev gradvist mere avancerede og fra 1990’erne tog udviklingen virkelig fart. Blandt andet opstod 3D grafikken, der gjorde det muligt at skildre tredimensionelle rum i computerspil som fx Wolfenstein.

Desuden muliggjorde de stadig kraftigere computere og spilkonsoller kunstig intelligens og grafiske universer med en hidtil uset detaljeringsgrad. Senere vandt internettet stor udbredelse og gjorde online-spil mere populære, og i dag er spillene også udbredt til en lang række mobile platforme som smartphones og tablets.

Der findes mange forskellige slags computerspil, og de lægger sig i forlængelse af mange forskellige typer af leg og spil. For eksempel har The Sims meget til fælles med det klassiske dukkehus, og et skydespil som Counterstrike har meget til fælles med den klassiske leg ”røvere og soldater”. På samme måde bygger computerspil som Civilization videre på strategiske brætspil som skak.

Det er altså vigtigt at huske, at computerspil er mange forskellige ting. De optræder i mange genrer og på mange platforme, og hvis man skal forstå, hvad det er, børnene får deres tid til at gå med, skal man kende lidt til det. I dette afsnit vil du først få en introduktion til computerspillets genrer, og bagefter vil du få en introduktion til computerspillets platforme.