TAG BØRNENE MED PÅ RÅD

Flere og flere voksne spiller computerspil, og den gennemsnitlige computerspiller er i dag over 30 år. Derfor bliver der udviklet en række spil, som udelukkende henvender sig til voksne. Af den grund er det vigtigt, at man tjekker de spil, man køber til sine børn.

”Vi ønsker, at forældrene selv tager stilling til computerspil med udgangspunkt i aldersmærkerne, som er vejledende. PEGI aldersmærkning kan give en umiddelbar indholdsdeklaration i købsøjeblikket.

Derudover kan man forhøre sig hos andre forældre eller pædagogerne i børnenes institution, og det er altid en god ide at tage børnene med på råd. Børnene ved meget om spiltyper og indhold, og de ved hvordan spillene kan spilles i forskellige sammenhænge.”

Anne Mette Thorhauge, formand for Medierådet for Børn og Unge.

Download PEGI leaflet 2017

.

ALDERSMÆRKER

FORTÆLLER IKKE HVOR SVÆRT SPILLET ER – MEN OM DET KAN VIRKE SKRÆMMENDE

Alle nye pc- og konsolspil er mærket med Pan European Game Information (PEGI). Aldersmærkerne 3, 7, 12, 16 og 18 fortæller, om et spil indeholder elementer, der vurderes som skræmmende for børn og unge. Aldersmærkerne handler IKKE om spillets sværhedsgrad. Fx er et spil med mærket ‘3’ harmløst, men det kan være for svært for et barn på 3 år. Et spil med mærket ‘3’ er altså ikke nødvendigvis et spil, som små børn vil have glæde af at spille.

.

INDHOLDSIKONER

FORTÆLLER OM SPILLET INDEHOLDER VOLD, SKRÆMMENDE SCENER, BANDEORD, SEX MV.

På bagsiden af spilæskerne uddybes spillenes aldersmærke med et eller flere af ovenstående ikoner. De beskriver, at et spil fx er mærket ‘16’ pga. voldeligt indhold, stødende sprog eller nøgenhed. Spil, der er mærket ‘3’, har ingen inholdsikoner på bagsiden. Tjek spillenes mærkning på www.pegi.info

.

Værktøjer til forældrekontrol

Ved hjælp af børnelåse kan forældre og andre med ansvar for børnene styre og begrænse adgangen til spil og andre former for underholdning. Producenter af konsoller og spilsystemer giver forældrene forskellige metoder til styring af adgangen. Ofte omfatter de kontrolsystemer, der direkte baseres på et spils aldersmærkning.

Kontrolsystemer, der sætter begrænsningerog afgør, hvilke spil dine børn må spille

Kontrolsystemer, der styrer adgangen til internettet fra konsoller og håndholdte enheder

Kontrolsystemer, der styrer, hvor lang tid børnene må tilbringe ved konsollen

Du finder alle de oplysninger, du har brug for om børnelåse, i dokumentationen, der fulgte med det system, du har købt. Der findes desuden nyttige oplysninger fra alle de større spilproducenter online.

Brug lidt tid på at identificere jeres system, og klik derefter på et af linkene i det følgende, hvis du vil vide mere om, hvordan det fungerer. Vi anbefaler, at du kontakter producenten direkte for at få flere oplysninger, hvis spilkonsollen eller enheden ikke vises på listen nedenfor.

.