HYVIÄ NEUVOJA VANHEMMILLE – Vanhempien opas


ANGI Nordic ON LAATINUT kahdeksan hyvää ohjetta liittyen lapsiin, nuoriin ja tietokonepeleihin:

OSALLISTU
Ole mukana lapsesi pelimaailmassa. Jutelkaa yhdessä siitä, mitä lapsesi kokee tietokonepelin kautta. Auta lastasi suhtautumaan realistisesti siihen, mitä hän näkee ja kuulee. Pelaa yhdessä lapsesi kanssa.

OPI LAPSELTASI
Tietokoneasioissa lapset ovat usein asiantuntijoita. Voit myös oppia lapseltasi, joka kuulee paljon kavereilta ja koulusta.SOPIKAA ASIOISTA
Sopikaa yhdessä lapsesi kanssa peliajoista. Ottakaa käyttöön esimerkiksi pelien lopettaminen tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa tai pelittömiä iltoja koko perheen kesken.

PIDÄ TIETOKONETTA ESILLÄ
Laita tietokone tai pelikonsoli olohuoneeseen. Näin voit
paremmin osallistua lapsesi pelaamiseen ja tiedät, mitä hän pelaa.

KEKSI MUUTA TEKEMISTÄ
On hyvä pitää taukoa näytöstä. Jos lapset pelaavat monta tuntia, heidän pitää välillä liikkua. Lapset, jotka kyllästyvät ilman tietokonepelejä, tarvitsevat muita yhtä jännittäviä aktiviteetteja vapaa-ajallaan.

TUNNE PELIT
Tarkista ikärajamerkinnät ja aseta rajat sille, millaisia pelejä lapsesi voi mielestäsi pelata. Kysy neuvoa muilta, jotka tuntevat pelejä ja muista, että piraattikopioissa ei ole ikärajamerkintöjä.

JUTTELE TOISTEN VANHEMPIEN KANSSA
Juttele toisten vanhempien kanssa heidän suhtautumisestaan tietokonepeleihin ja peleihin liittyvistä säännöistä. Jakakaa keskenänne kokemuksia pelitavoista ja -käytännöistä.

TOIMI ESIKUVANA
Vaikka et itse pelaa, voit hyvin toimia esikuvana. Ota kantaa peliin ja puhu lapsesi kanssa siitä.