Date:June 19, 2015

750 mrd. kr. på spill ved stor spillmesse i USA

Verdens største dataspill-messe – E3 – har nettopp blitt holdt i Los Angeles. Her møttes over 60.000 dataspill-entusiaster, nerder, forretningsfolk, kjendiser og journalister fra hele verden til et inferno av lyd og bilder.

Pressemelding, Norsk spill- og multimedia leverandørforening , 19.06.2015

750 mrd. kr. på spill
Forventningene til årets E3-messe var enorme, og utviklerne spiller på alle tangentene for å imponere publikum. Kampen står om mer enn 750 milliarder kroner, som spillbransjen årlig omsetter for.

Virtual reality stormer fremover
Det store samtaleemnet på årets E3-messe var virtual reality og augmented reality (utvidet virkelighet), der både Sony og Microsoft kommer med ny, banebrytende teknologi.

Microsoft presenterte HoloLens, som viser interaktive 3D-hologrammer for brukeren og med Sonys Project Morpheus går spilleren rett inn i spillverdenen.

Store spill på vei
“Tradisjonelt sett kommer alle de store spillene ut når det nærmer seg jul, og det er store forventninger til bl.a. Star Wars Battlefront, Uncharted 4, Fallout 4, Assassins Creed Syndicate, Dark Souls 3 og Halo 5: Guardians”, sier Richard Pettersen fra Norsk spill- og multimedia leverandørforening.

“Dataspill forventes å omsette for hele 750 milliarder kroner i 2015. De interaktive spillene har for lengst overtatt kinofilmer og er mye større enn hele musikkbransjen til sammen.”

Hele familien spiller med
Den enorme verdensomspennende suksessen skyldes bl.a. at dataspill ikke lenger bare er for barn. Den gjennomsnittlige dataspilleren er i dag over 31 år, og de fleste populære spill henvender seg i dag til familien som bruker dataspill som familiens sosiale samlingspunkt. 48 prosent av alle dataspillere er kvinner.