Date:April 13, 2015

Gratis spil kan sagtens være gratis

Har du styr på dit spil?

De fleste spil kan i dag hentes direkte på nettet via computeren, spilkonsollerne eller smartphones og tablets. Mange af spillene er gratis, men tilbyder muligheden for tilkøb af ekstra elementer i spillet. Det er selvfølgelig vigtigt, at man er bevidst om sine køb.

Free-to-play, Free-to-pay
Gratis spil til computer, konsol og telefon kaldes også Free-to-Play (F2P). Disse spil er kendetegnet ved, at spillet er gratis at hente og gratis at spille, men inde i selve spillet, vil der ofte være mulighed for at tilkøbe ekstra elementer, som fx nye våben, flere liv, nye baner mv.

Der kommer flere og flere F2P-spil på markedet, så det er vigtigt, at man har styr på hvordan og hvornår man foretager et indkøb inde i et spil:

“Det er naturligvis vigtigt for os, at spilleren får en god oplevelse, når han møder et af vores produkter. Vi vil jo helst have glade kunder, som gerne kommer tilbage. Derfor er det afgørende, at man ved hvordan det fungerer og taget et aktivt valg i forhold til både sit eget og sine børns indkøb i spil,” siger Morten Nielsen, der er formand for Multimedieforeningen.

Sæt dine begrænsninger
Du kan indstille en iPhone, iPad eller spilkonsol, så de kun kan afvikle spil, der passer til dine børns alder. Du kan ligeledes via indstillingerne begrænse  muligheden for indkøb i selve spillene.

“Som udgangspunkt kan alle typer spil frit købes og afvikles, ligesom der ikke automatisk er begrænsning på, hvor mange penge man kan bruge. Multimedieforeningen har udviklet en guide til, hvordan de mest populære spilkonsoller kan sættes op, så adgang til at spille og købe spil begrænses. Det er faktisk ret enkelt,” siger Morten Nielsen.

Du finder de konkrete vejledninger her: http://spilguide.muf.dk
Guiden omfatter PlayStation 4, Xbox One, Wii U, iPhone/iPad, Android, Xbox 360 og PlayStation 3.

Yderligere info: Mikkel Messell, mm@k-2.dk, tlf: 22 29 40 88