Date:February 11, 2014

Gullstikka – 11. år på rad

Gullstikka: Videospillenes prisfest – 11. år på rad

Torsdag 13. februar går Gullstikka av stabelen for 11. gang. Her hylles de beste norske og internasjonale videospillene, samt de største norske talentene og initiativene innenfor området.

Live på nett

Hele showet kan følges live på www.gullstikka.no og www.gamereactor.no torsdag kveld mellom kl. 20.00 – 22.00.

Seriøs underholdning

Gullstikka feirer at data- og TV-spill i dag er en suksessfull og seriøs underholdningsform med bred appell, både til de tradisjonelle videospillerne, men også til hele det norske publikum.

”Videospillkulturen har opplevd en eksplosiv vekst i Norge i løpet av de seneste årene. Både unge og eldre, menn som kvinner, spiller i dag videospill. Med introduksjonen av de nye konsollene fra Sony og Microsoft, samt et sterkt voksende utbud av spill til telefoner og tablets, opplever vi i dag et massivt fokus på interaktive spill”, forteller Richard Pettersen, styreleder i NSM som står bak Gullstikka.

Norske talenter

Gullstikka har stort fokus på de norske ildsjelene som til daglig jobber for å bedre og styrke spillmediet som en seriøs underholdningsform på linje med musikk og film. Derfor er flere av årets priser dedikert til nettopp disse entusiastene.

”I år hedrer vi en rekke av de norske ildsjelene. Årets initiativ utdeles for å ha gjort en ekstraordinær innsats for games i året som gikk. Gullstikkaprisen gis for en årelang innsats i det norske dataspilluniverset, og i tillegg hedrer vi selvfølgelig Årets Norske Spill”, sier Richard Pettersen.

Bransjen er samlet

Også i år er hele bransjen samlet under Gullstikka, både spillutviklere, distributører, spilljournalister og landets spillbutikker.

”Videospill er i dag verdens største underholdningsfenomen og Gullstikka samler og hyller folk fra alle bransjens hjørner. Vi arrangerer nå Gullstikka for 11. gang og jeg er sikker på at det blir en fest av en prisutdeling”, avslutter Richard Pettersen.

 

Ytterligere info: Mikkel Messell, tlf.: +45 22 29 40 88, mm@kom2.dk, Gullstikka